Proč je lepší být připraven na totální škodu?

Stávka pojišťováků

13.11.2017 – 19.11.2017

Pěkné pondělí. Je tu stávka, pojišťováků, jen ticho se valí z přepážek. Jedná se o totální nebo fatální škodu? Pavouček pro štěstí? Na čelním skle určitě. Pojistné podvody? Od nás to nemáte. ………Příjemné čtení.

  • Dneska začneme pěkně zostra. Kromě dj, se i odboráři z bank a pojišťoven dohodly, že budou stávkovat. Důvodem je neochota zaměstnavatelů uzavřít se zaměstnanci kvalitní rámcovou kolektivní smlouvu. A navýšení platů o 15%, mimochodem.  A jak to nakonec dopadlo? Stávka skutečně proběhla.Výměna prasklinky čelního skla pojišťovna Allianz
  • Je to fatálka. Teda pardón, totálka. Pojišťovna Kooperativa přichází s podzimní novinkou, která se týká havarijního pojištění. A tou je Totálka pro starší vozy. Je to pojištění, které se týká vozidla stáří 8 až 15 let. Pojišťovna předpokládá, že největší zájem bude o variantu, kde pojištění bude řešit škody vyšší než sto tisíc Kč. Maximální roční limit pojistného plnění pak u této varianty je 250 000 Kč. To vše za 100 Kč měsíčně.  Tuto variantu by měli uvítat majitelé novějších Fabií nebo starších Octavií.
  • Naštěstí je to jen prasklinka. Ve skle.  Pryč jsou časy, kdy bylo kvůli drobné prasklině třeba vyměnit celé čelní sklo. Oprava autoskel pomocí scelování je dnes oblíbenou alternativou k výměně skla. Pojišťovna Allianz vám ji zajistí provést na jakoukoli adresu v ČR . Výměna trvá max. hodinu, včetně doživotní garance na provedené služby. Pavouček pro štěstí.
  • Státní Exportní garanční a pojišťovací společnost EGAP uzavřel dohodu o spolupráci s Íránskou centrální bankou (CBI). Ta přislíbila podporu při zajišťování státních záruk pro společné česko-íránské projekty. Vychází tak vstříc rostoucímu zájmu českých firem o nadějný íránský trh.
  • Soukromé Protonové centrum Praha už nemá jistou výhodnou smlouvu s Vojenskou zdravotní pojišťovnou.  Hrozí totiž, že pojišťovna své platby za léčbu omezí. Smlouvu s protonovým centrem totiž VoZP uzavřela jako první ze zdravotních pojišťoven v roce 2013. Na základě této smlouvy proplácí VoZP, na rozdíl od všech ostatních pojišťoven, jakoukoli léčbu, kterou uzná za vhodnou vedoucí lékař protonového centra. Ostatní zdravotní pojišťovny proplácejí jen tu léčbu, kterou uzná za potřebnou jedno z oficiálních komplexních onkologických center. TAk uvidíme…
  • Detektivové pojišťovny Allianz  se od ledna do konce října letošního roku zabývali 1675 podezřelými případy pojistných událostí v hodnotě téměř 272 milionů korun. Prošetřovaných případů sice meziročně značně ubylo, ale finančně je tento rok srovnatelný s loňským. Tento nepoměr souvisí s aktuálním trendem nadhodnocování škod podvodníky. A nejzajímavější případy? Zmizelá garáž, notebooky, nebo zničené kolo….

A pro dnešek je to vše. Aktuální informace můžete sledovat také na našem FB a TWITTERU. Přejeme příjemný týden, bez pojistných událostí!

  • Přinesl Vám článek užitek?
  • ANO   NE

Máte zájem o odběr novinek?