To nejdůležitější ze světa pojištění 31.10.2016 – 6.11.2016

Podzimní akce na pojištění

 

Pokud máte za sebou první odstraňování námrazy ze skla Vašeho auta, znamená to, že jste našli škrabku, což je první dobrá zpráva. Ta druhá je ta, že máme pro Vás další pravidelný přísun zpráv ze světa pojištění a podnikání, udělejte si pohodlí včetně ranní kávy a pojďme společně na to.

 

 

  • Začneme videem, které nám ukazuje, jak funguje Peugeot 3008 – i – Cockpit a udělejte si názor na to, zda se jedná o budoucnost, nebo jak to nazval jeden (anti) fanoušek, pouze o hokus – pokus.
  • Pokud jste to ještě nezaznamenali, tak od 1. 11. 2016 máte ze zákona povinnost přezout na auto na zimní pneumatiky, ale má to ještě nějaké další podmínky, takže to zkrátím, my jsme zatím nepřezouvali, ale rozhodně každému doporučujeme, aby to udělal!
  • Další zprávu bychom mohli nazvat nějak jako: Najděte 5 rozdílů, nebo tak něco, ale prý nenajdete ani jeden, takže ji tak nazývat nebudeme. Elon Musk se po elektromobilech, které umí jezdit bez řidiče, pustil do projektu, který prý ukončí éru montovaných solárních panelů. V Los Angeles představil nový koncept solární střechy, která je od nerozeznání od té obyčejné, ale navíc je solární. Životnost 30 let.moustache-303571_1280
  • November, movember, pěkně se to rýmuje a ještě navíc to spolu souvisí. Pojišťovna Generali přišla s charitativní akcí Pod knírem lva. Pokud se chcete připojit k celosvětové akci na podporu zdraví mužů, můžete to udělat s Generali. Vyfoťte se se svým krasavcem na tváři a nahrajte ho na instagram, pokud bude těchto fotek 500 a více, zašle pojišťovna na charitu 100 00 Kč. Takže pojďme na to.
  • Nakolik že nás přijde ta naše nešikovnost? Ročně na miliony, alespoň to tvrdí ČAP (Česká sociace pojišťoven) a se svou do mlýna přichází i samotné pojišťovny. Přitom pojištění občanské odpovědnosti stojí několik stovek ročně a přinese Vám to mimo jiné i klidné spaní, takže neber to… Pro představu uvádíme názvy některých skutečných událostí: Můj jezevčík způsobil škodu za 200 000 Kč; Než jsem se vrátila z cukrárny, vytopila jsem dva sousedy….
  • Povinné ručení je pro pojišťovny ztrátové, náklady na ně prý o 2 miliardy převyšují vybrané pojistné. Alespoň je to závěr, který vyplývá z analýzy, kterou si nechala vypracovat ČKP (Česká kancelář pojistitelů). Co s tím dále? Plošné zdražení je prý kvůli konkurenci nemožné, takže řešením je prý dynamické stanovení ceny pro téměř každého řidiče zvlášť, to na základě desítek ukazatelů jako je počet ujetých kilometrů, styl jízdy, pohyb vozidla, sociodemografické údaje a jiné. Hm, tak uvidíme.
  • Od 1. 11. 2016 zákon stanovuje povinnou výměnu zimních pneumatik, od 1. 12. 2016 čeká zapojení do EET na 50 000 živnostníků a podnikatelů. Na to první se pojistit nelze, na to druhé ale ano. Pojišťovna Generali přichází jako první s možností pojistit si rizika související se zavedením registračních pokladen a to v rámci jejich produktového balíčku Gastro. Takže bez obav.
  • Týden Podnikání. O co jde? Ve dnech 14. 11. – 20. 11. 2016 se koná událost Týden podnikání, který je součástí největší celosvětové události na podporu podnikání Global Entrepreneurship Week a do které se v roce 2015 zapojilo více než 8 000 000 účastníků ve 160 zemích světa. Hlavní událostí bude Summit Týdne podnikání, který se uskuteční 15. listopadu ve Slovanském domě v Praze. Základní vstup je zdarma, tak proč ne…
  • Tak nám zahájili insolvenční řízení s pojišťovnou Kooperativa, paní Mülerová. Soud minulý proces zahájil na základě ručně psaného (tisk ho hodnotí dokonce jako naškrábaného) návrhu, ze kterého ale není patrné, jaký dluh vlastně vznikl a proč by měla být pojišťovna v insolvenci. Zaměstnanec hornické společnosti OKD se v návrhu dožaduje nákladů za pracovní úrazy z let 2002 a 2003 v celkové výši zhruba 1,5 milionů korun. K insolvenci se už vyjádřila jak samotná Kooperativa, tak i s případem seznámení právníci a tento návrh prý měl být zamítnut. Ale nebyl.windows-1713210_1280
  • Magazín České pojišťovny Vám přináší rady a tipy, jak se vypořádat se strašákem škola. Vy už jste zřejmě dostudovali, ale Vaši potomci ne, tak se začtěte, jak to s nimi zakoulíte. Na konci článku dostanete za odměnu vtipné video.
  • Tento týden nebude nic o aplikaci Záchranka? Nebojte se, bude. Už je k dispozici nově i pro Windows, zdarma ke stažení zde, takže stahujte a zachraňujte (se).
  • Britská pojišťovna Admiral chystá unikátní nabídku pro čerstvé řidiče, kteří chtějí pojistit své auto. Admiral jim proto podle Guardianu nabídne dobrovolnou analýzu jejich Facebooku. Robot si projde jejich aktivity a pokusí se vytvořit psychologický profil. Pokud dopadne dobře, Admiral čerstvému řidiči může nabídnout slevu na pojištění. Pokud ne, půjde za mříže. Omlouváme se, chyba v překladu, nedostane slevu.
  • Jak si nám vede po prvním měsíci ostrého provozu revoluční autopojištění Allianz – Jezdím málo, platím málo? Čísla hovoří o tom, že nemálo. Allianz během posledního měsíce zdvojnásobila celkový prodej autopojištění, v globálu to znamená, že celkem 16% všech českých motoristů si za měsíc říjen sjednali pojištění právě u Allianz. Tak pojďme počítat kilometry dál.

 

A to je pro dnešek vše, těšíme se na Vás opět za týden, případně sledujte náš FB nebo TWITTER.

Za KTS Finace.cz, Ondřej Kučera

  • Přinesl Vám článek užitek?
  • ANO   NE

Máte zájem o odběr novinek?