To nejdůležitější ze světa pojištění – 1.8.2016 – 14.8.2016

loudspeaker

 

Nejenom ve světě pojištění je léto většinou okurkovou sezónou, ale i přesto se občas něco zajímavého vyvrbí. Pojďme se tedy postupně podívat na to, co se odehrálo na poli pojištění uprostřed léta.

  • Tuto zprávu zaznamenal asi každý, ale opakování je matka moudrosti, nebo tak něco… Ligová fotbalová asociace tuto zprávu představila ústy svého předsedy Dušana Svobody nového generálního partnera – více zde, spolupráce by měla trvat minimálně dva roky, a liga tak nese název liga epojištění.cz. Což o to, vzhledem k tomu, že se spekulovalo o čínském sponzorovi, tomuto rozumí každý, mohlo to být nakonec i mnohem horší….
  • Česká asociace pojišťoven (sympatická zkratka ČAP, pozor, nezaměňovat s ČÁP), jménem svých členských pojišťoven, upozornila silniční dopravce na zpřísnění postupů při šetření škod na zboží v důsledku uprchlické krize – více zde. Jedná se samozřejmě o pojištění odpovědnosti silničního dopravce, takže pozor, začne se více vyšetřovat. Naštěstí některé pojišťovny pro názornost nabízejí na svých webech i příklady preventivních opatření, které mohou dopravcům tyto škody snížit, takže řešení naštěstí existuje….
  • Teď trochu čísel pro Ty z Vás, kteří máte rádi statistiky. Česká asociace pojišťoven zveřejnila výsledky svých členů, což reprezentuje celkové předepsané pojistné. Zaznamenali jsme meziroční nárůst o cca 1,2 mld. Kč, v přepočtu jde o 2% nárůst – výsledky zde. Podle Čap jde o pozitivní vývoj pojistného trhu, tak to tak asi bude….
  • Chcete mít v mobilu apku, kterou sice asi nic nechytnete, ale na druhou stranu Vám může zachránit život a ještě ke všemu můžete vyhrát i vyhlídkový let helioptérou? Není problém, stáhněte si mobilní aplikaci Záchranka, vyrazte do přírody, foťte a máte vyhráno, více zde.
  • Pro Ty zvídavější z Vás (přímo výraz šťoural, nechceme používat) má zajímavou výzvu pojišťovna Generali. Spustili svoje nové stránky a na svém Twitteru zveřejnili výzvu, že připomínky jsou vítány – odkaz na stránky zde.

generali

A to je pro tento týden vše, nebudeme Vás zdržovat při povalování na pláži nudnými zprávami o pojištění, uvidíme, co nám přinese další týden….

Ondřej Kučera

  • Přinesl Vám článek užitek?
  • ANO   NE

Máte zájem o odběr novinek?