Rizikovka… WTF…?

tabule2

 

Ještě než přistoupíme k otázkám prospěchu, musím vás, ač nerad, upozornit na jednu velice nepříjemnou věc. Rozmohl se nám tady takový nešvar. Děti velice často používají sprostá slovíčka. Zejména pak jedno slovo. Je to slovíčko – ŽIVOTNÍ POJIŠTÉNÍ! Odkud to přišlo? Od nás to nemají. A to říkají všichni? Všichni.

Sprostá nadávka

Pojišťovák = zloděj, a pokud ne přímo zloděj, tak minimálně lhář, kterému jde jen o jednu věc. Sjednat s Vámi smlouvu, shrábnout provize a tím to pro něho skončí. A když už se něco stane, tak Vám stejně nepomůže a pojišťovna Vám nakonec nic nedá.

Takovéto ponětí je o pojišťovacích zprostředkovatelích hojně rozšířeno a jedním z nástrojů, které jim pomáhá společně s pojišťovnami páchat zlo, je produkt životního pojištění.

Nechci tady tvrdit, že to tak není, určitě se najdou smlouvy (a nebude jich málo), které do této kategorie Mordoru spadají. Pak se ale najdou i smlouvy, které, kupodivu, skutečně někomu pomohou, protože byly sjednány s jednoduchým záměrem: mít smysl pro klienta.

Důležitá otázka. Jak se taková smlouva pozná? Jednoduše, odpoví spoustu z Vás, pokud po mně chce pojišťovna nějaké peníze na spořící složku, je to zlodějina. Pokud hledáte jednoduché odpovědi, jednoduchá řešení se najdou. V tomto případě je to Rizikovka (nejde o chybu, velké R je schválně, jedná se o název konkrétního produktu).

Rizikovka (pozor, neplést s ÚRAZOVKOU – teď už to chyba je, nejde o samostatný produkt, sjednaná rizika se ale týkají pouze úrazu) umožňuje za nízké pojistné sjednat širokou paletu životních rizik. Máte tedy možnost pojistit si např. invaliditu ve všech stupních na 100% pojistné částky, různé kombinace závažných chorob, nechybí samozřejmě klasické úrazy nebo připojištění hospitalizace.

Pojistit můžete Vás i Vašeho partnera a až celkem 4 děti, na výběr máte jak životní, tak i neživotních připojištění, např. občanskou odpovědnost, ale i pojištění z výkonu povolání. Zajímavé jsou celkem i různé bonusy za bezeškodní průběh nebo za věrnost.

Suma sumárum, můžete si sjednat to samé, co v běžném životním pojištění, jen jde celé vložené pojistné na pojištění rizik, ne do spořící složky (samozřejmě poplatky zůstávají, na ty pojišťovny nezapomínají).

Poznámka pod čarou, Rizikovka z velkým R není jediný takový produkt, aktuálně ho nabízí ještě jedna pojišťovna, více viz Zdroj pod článkem.


Jak jsem už jednou zmiňoval, pokud si stanovím jednoduché podmínky zadání, najdu jednoduché řešení. Rizikovka je pouze rizikovým životním pojištěním bez spořící složky, neznamená to ale, že je automaticky i nejlepším řešením. Pro někoho třeba ano, pro někoho třeba ne. Pro Ty z Vás, kteří si chcete o fenoménu životního pojištění přečíst něco více, mám tento odkaz.

Škodným událostem zmar!


  • Přinesl Vám článek užitek?
  • ANO   NE

Máte zájem o odběr článků?