Je povinná výbava přežitek, nebo stále dobrý byznys?

Úrazové pojištění novorozenců OZP zdarma

21.8.2017 – 27.8.2017

Pěkné pondělí. Nebylo by něco zdarma? Bylo. Na začátku všeho byl oheň. Pár hodnotících čísel ještě nikomu neuškodilo. Pro někoho jsme podpojištěni, pro někoho jiného taky. Brno je Brno a Praha je Praha……Příjemné čtení.

  • Tak je to zdarma, nebo to není zdarma? Je to zdarma. Alespoň tedy na jeden rok. Řeč je o úrazovém pojištění novorozenců. To připravila zdravotní pojišťovna OZP ve spolupráci s pojišťovnou Vitalitas. Týká se pojištěnců OZP a to konkrétně novorozenců do 1 roku života, ti mají úrazové pojištění zcela zdarma. V pojištěných rizicích nechybí trvalé následky úrazu s progresivním plněním, nebo náklady spojené s úrazem. Od druhého roku života dítěte už rodiče platí dle ceníku.Povinná výbava změna
  • Žhář je neznámý, pojišťovna známa je. Kostel Božího Těla v Gutech u Třince, který shořel vinou žhářů začátkem srpna, byl pojištěn u UNIQA pojišťovny. Tento týden proběhla první jednání o vyřízení této škody se zástupci Ostravsko-opavského biskupství. UNIQA je připravena vyplatit pojistné plnění nebo zálohu na něj co nejdříve, aby bylo možné zahájit obnovu co nejrychleji. Pojistná částka? 20 milionů korun…..
  • A můžete mně ten hever ukázat? Jasně, ještě minulý rok tady někde byl…Začíná se nám možná smrákat nad povinnou výbavou v autě. Prý je to přežitek. Žárovku si už stejně nevyměníte sami, i když budete sami chtít. Ovšem ministerstvu se do vyhlášky nechce zbytečně strkat nos, lidi si prý už zvykli, takže to raději nechme být. No, možná by bylo lepší se pomalu přibližovat 21. století se vším všudy…
  • A máme tady výsledky NN Group za 2. čtvrtletí 2017. Provozní výsledek z běžné činnosti za druhé čtvrtletí roku 2017 vzrostl na 404 milionů eur z 321 milionů eur za 2Q 2016. A zisk? Základní čistý zisk klesl oproti druhému čtvrtletí 2016 o 28,2 % na 240 milionů eur. Pokud ještě nemáte těch čísel dost, ještě jich pár přidáme jen za divizi Insurance Europe. Provozní výsledek vzrostl za druhé čtvrtletí 2017 na 73 milionů eur z 52 milionům eur ve 2Q 2016….
  • Analýzu, jak jsou na tom Češi s životním pojištění, přináší CEO pojišťovny Allianz, Jakub Strnad. Trh s životním pojištěním dlouhodobě klesá, letos stagnuje. Přičemž by měl růst, protože je spousta lidí buď podpojištěna, nebo není pojištěna vůbec. Allianz sama proti tomu bojuje tím, že “zrušila” investiční životní pojištění a nabízí jen rizikové životní pojištění. A výsledek? Zatím nic moc, spíše nic, než moc…
  • A s výsledky za první pololetí roku 2017 se pochlubila i pojišťovna Uniqa. Ta působí v rámci evropské skupiny UNIQA Insurance Group se sídlem ve Vídni. Koncern ve sledovaném období předepsal na pojistném celkem 2,799 miliardy EUR. Meziročně to bylo o 6,6 % více. Pojišťovny UNIQA mimo domovské Rakousko se podílely na výsledku přibližně třiceti procenty. U nás pojišťovna drží aktuální tržní podíl 5,2%, což je hodnota v číslech 3,278 mld. Kč….Výsledky pojišťoven za 1.pololetí 2017
  • A ještě jeden názor ke stavu pojištění v ČR. Tentokrát se svojí drobnou do mlýna přispěl Karel Veselý, ředitel poradenských služeb Deloittu pro pojišťovnictví. Tvrdí, že pojišťovny jsou pod velice silným tlakem a potřebovali by zvýšit cenu povinného ručení. V průměru je cena povinného ručení u nás jen 41 % ceny v Německu nebo 55 % ve Francii. A životní pojištění? Klasika, Češi jsou podpojištěni. Konkrétně na jednoho obyvatele vydají asi šestkrát méně, než je průměr EU − kolem 1 200 eur. U neživotního pojištění je rozdíl vůči západní Evropě menší. Průměrně Češi platí zhruba 300 eur ročně, zatímco v EU je průměr necelých 600 eur.
  • Pokud se pohybujete v Brně aplikaci si klidně smažte. Pokud v Praze, zatím si ji nechte. Zatím. Jde samozřejmě o službu Uber. Soudy v Praze i v Brně rozhodly trochu jinak. Vlastně úplně jinak. V Praze je Uber zatím povolen, v Brně ne. Aby situace nebyla tak úplně jednoduchá, tak podobná služba Taxify zakázána byla, naopak služba BlaBlaCar nikomu nevadí…Jak tohle dopadne?

Pro dnešek je to vše. Aktuální informace můžete sledovat také na našem FB a TWITTERU. Přejeme příjemný týden, bez pojistných událostí!

  • Přinesl Vám článek užitek?
  • ANO   NE

Máte zájem o odběr novinek?